Informacije
+386 2 80 50 710

Doživetja in lepote Slovenske Bistrice

Slovenska Bistrica s svojo zgodbo očara marsikaterega obiskovalca in tudi naključnega popotnika

Celotno območje Slovenske Bistrica je zelo razgibano in primerno za številne športne in rekreacijske dejavnosti, kot so: kolesarjenje, tek v naravi, pohodništvo, športno plezanje, v zimskih mesecih smučanje… Na svoj račun bodo prišli ljubitelji ribolova in športnega streljanja. Prijazni ljudje, vneti zagovorniki kulture, vam bodo zmeraj pripravili presenečenje – lutkovno, gledališko, plesno, glasbeno ali pa tisto zlatorumeno v kozarcu, ki vam bo okrepilo dušo in telo.

Zanimivi mestni trg, slikoviti portali, trdne zgradbe različnih slogov, ki kljubujejo zobu časa, ozke ulice, mestno obzidje, umetnostno bogat grad in čudovite cerkve
 
LLjudje so že v preteklosti spoznali lepote in darove narave, ki jim jih je ponujalo Pohorje, v zimskem času smučanje, v poletnih mesecih pa predvsem pohodništvo in kolesarjenje. Pohorje je pravi raj za pohodnike, saj je prepredeno s številnimi potmi, ki med seboj povezujejo planinske postojanke, ter naravne in kulturne znamenitosti tega predela.
 
Med prvovrstne naravne znamenitosti na območju občine pa spadajo:
  • pohorski greben z znamenitimi šotnimi barji in močvirji ter značilno favno in floro,
  • nadalje Črno jezero na Pohorju kot izrazit naravni spomenik,
  • Maroltova jelka kot primer dendrološkega spomenika.

Pridružite se nam

Prijavite se na naše e-novice in nikoli ne boste zamudili naših aktualnih ponudb.
Error
Naložbo (Vavčer za digitalni marketing izdelava spletne strani) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
×
NA BLAGAJNO
SKRIJ KOŠARICO